III Ogólnopolska Konferencja Prac Młodych Dietetyków i Kół Naukowych
Sesja referatów ustnych:
1 miejsce
Joanna Walczyńska, Oliwia Mielczarek, Klaudia Melkis - Katedra i Zakład Żywienia Człowieka i Metabolomiki, Wydział Nauk o Zdrowiu, Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie: „Czy fermentowana kawa może być dobrym wyborem żywieniowym dla pacjenta po COVID-19?”
2 miejsce
Dominika Grońska, Monika Kłujsza, Aleksandra Pelczar, Jolanta Kaszuba –Zwoińska, Katedra Patofizjologii - Uniwersytet Jagielloński Kraków: „Immunomodulatory meaning of diet and COVID-19.”
3 miejsce
Katarzyna Skrucha – Koło naukowe Młodych Dietetyków; Instytut Dietetyki, Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi: „Wpływ pracy zdalnej wywołanej pandemią Sars-CoV-2, na zmianę masy ciała i związane z tym skutki zdrowotne.”
Sesja plakatowa
1 miejsce
Alicja Ligenza, Monika Oniszczuk, Daria Czajkowska - Katedra i Zakład Żywienia Człowieka i Metabolomiki, Wydział Nauk o Zdrowiu, Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie:"Napary indyjskie jako źródło antyoksydantów."
2 miejsce
Klaudia Mikołajczyk - Katedra Dietetyki i Bioanalityki, Uniwersytet Medyczny w Lublinie: "Ocena stanu odżywienia i nawodnienia przy użyciu BIA i BIVA w przebiegu infekcji COVID -19."
3 miejsce
Sylwia Kowalska - Koło naukowe Młodych Dietetyków; Instytut Dietetyki, Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi: "Subiektywna ocena wpływu diety na dobrostan psychiczny i fizyczny w czasie pandemii."
Nagrody ufundowały firmy:
Kcalmar.pro, Dietico, Dietik.pro, Sanprobi, Wydawnictwo Galaktyka, Pharma Nord