Powered by Smartsupp

Wesołych Świąt

więcej

Pracownia VR

więcej

Bezpieczeństwo wewnętrzne

więcej

Kryminologia

więcej

Kosmetologia

więcej

Prawo

więcej

Psychologia

więcej

Dietetyka

więcej

Pedagogika

więcej

Studia podyplomowe

więcej

Konferencja Prac Młodych Dietetyków - Nagrody

« wróć

Za nami II Ogólnopolska Konferencja Prac Młodych Dietetyków i Kół Naukowych zorganizowana przez Wyższą Szkołę Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi. W wydarzeniu wzięli udział eksperci z dziedziny dietetyki oraz studenci ze szkół wyższych z całej Polski. Podczas Konferencji wyłoniono najlepsze wystąpienia ustne oraz najlepsze prace w sesji plakatowej.

Serdecznie gratulujemy Wyróżnionym! 

 

NAGRODZONE PRACE

Sesja ustna:

Miejsce 1

Czy wykorzystanie doniesień na temat osi jelito-wątroba ma zastosowanie w leczeniu żywieniowym pacjentów ze stwierdzoną Niealkoholową Chorobą Stłuszczeniową Wątroby?

Viktoria Hawryłkowicz1 , Anna Gudan,1 Patrycja Załęska1, Joanna Palma1 , Ewa Stachowska1.

1Pomorski Uniwersytet Medyczny. 

 

Miejsce 2

A może fermentowana herbata bez kombucha? Kombucha - wartościowy produkt czy chwilowy trend?

Joanna Walczyńska1, Klaudia Melkis1, Oliwia Mielczarek1.

1Pomorski Uniwersytet Medyczny. 

 

Miejsce 3

Wpływ diety ketogenicznej na jelitową syntezę krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych u zdrowych osób aktywnych fizycznie.

Anna Gudan1, Ewa Stachowska1.

1Pomorski Uniwersytet Medyczny. 

 

Nagrody:

 Pakiety dostępu do programu firmy Kcalmar

Nagrody książkowe – Wydawnictwo Galaktyka

Pakiety preparatów firmy PharmaNord i SanProbi

Zestaw upominków - Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi 

 

 

Sesja plakatowa:

Miejsce 1:

Wpływ żywności zawierającej tryptofan, serotoninę i melatoninę na jakość snu

Katarzyna Kurek 1, Justyna Piwińska1

1Studenckie Koło Naukowe przy Zakładzie Dietetyki Klinicznej, Uniwersytet Medyczny w Lublinie

 

Miejsce 2:

Badanie wśród ludzi do 30 r.ż. na temat roli psychobiotykóww zwalczaniu depresji spowodowanej zagrożeniem epidemiologicznym SARS-COV-2

Karolina Winckowska1, Natalia Wittek-Smorąg1

1Koło Naukowe Młodych Dietetyków

Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi

 

Miejsce 3:

Preparaty rozpuszczalnego błonnika pokarmowego jako potencjalne składniki żywności funkcjonalnej

Karolina Lubaś1 , Malwina Wójcik1, Kamila Kapuśniak 2

1 Katedra Dietetyki i Badań Żywności

2 Katedra Biochemii, Biotechnologii i Ekotoksykologii

Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie

 

Wyróżnienie:

Badanie wiedzy dotyczącej probiotyków i spożycia żywności probiotycznej wśród studentów uczelni wyższych z terenu województwa małopolskiego i śląskiego

Justyna Waśniowska1, dr. Sławomir Kwiatkowski2

1 Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, Wydziału Zdrowia Publicznego

2 Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, Wydziału Zdrowia Publicznego, Katedra i Zakład Podstawowych Nauk Medycznych

 

Nagrody:

 Pakiety dostępu do programu firmy Dietico

Nagrody książkowe – Wydawnictwo Galaktyka

Pakiety preparatów firmy PharmaNord

Zestaw upominków - Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi 

 

 

Organizator:
Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu
Współorganizator:
CEIE
Erasmus +
 
Konferencja odbędzie się pod Patronatem Honorowym Prezydenta Miasta Łodzi Hanny Zdanowskiej

 

Komisja przyznająca nagrody - Moduł II  - wystąpienia ustne:

Rektor prof. WSBiNoZ dr hab. Wojciech Welskop

Dyrektor Instytutu Dietetyki: dr Agnieszka Gutowska –Wyka

dr Anna Sztekmiller - Szymańska

dr Dominik Matusiak

mgr Adrian Kwaśny

 

 

Komisja przyznająca nagrody - Moduł II -  Sesja plakatowa:

Dyrektor Instytutu Dietetyki: dr Agnieszka Gutowska –Wyka

dr Anna Sztekmiller-Szymańska

mgr Adrian Kwaśny

mgr Paulina Konrad

 
Konferencja organizowana przy wsparciu projektu Erasmus + ECNAD - Enhancement of Clinical Nutrition and Dietetic Practice in Palestine (numer projektu: 609696-EPP-1-2019-1-PS-EPPKA2-CBHE-JP). 

created by: Strony Internetowe Łódź